Bij All Safety Rental kunt u alle essentiële toebehoren op het gebied van adembescherming huren. Hieronder is het gehele assortiment van All Safety Rental inzake onafhankelijke adembescherming te vinden. Door op de foto te klikken zal het product worden getoond. In het menu rechts staan de meest voorkomende mogelijke systemen.

Welke adembeschermingsmiddelen aan te sluiten / noodzakelijk zijn voor de verschillende staan bij het systeem vermeld. Denk hierbij onder andere aan volgelaatsmaskers, overdrukpakken, -kappen en lashelmen. Voor gasmaskers, nooddouches en gasmeters zie de 'essentials' pagina. Indien er vragen zijn schroom dan niet om contact op te nemen.

Filterkast

onafhankelijke-adembescherming-filterkast

Ademluchttoestel

ademluchttoestel-onafhankelijke-adembescherming

Ademluchttrolley

ademluchttrolleys-onafhankelijke-ademlucht

Mobiele Flessenwagen

mobiele-flessenwagen-onafhankelijke-adembescherming

Dieselcompressoren

dieselcompressor-afhankelijke-adembescherming

U kunt contact met ons opnemen via +31 (0) 187 499 594 of door een mail te sturen.
Klik hier om online de brochure in te zien.

Wanneer onafhankelijke adembescherming huren?

Onafhankelijke adembescherming wordt ingezet in situaties waar de omgevingslucht schadelijk is om in te ademen met de veiligheid van een back-up systeem. Deze back-up systemen bevatten het hoogst gekwalificeerde type ademlucht wanneer de ademlucht filters niet voldoende bescherming geven.

Onafhankelijke adembescherming onderscheiden zich van afhankelijke door het gebruik van gekwalificeerde ademlucht. De systemen worden zowel gebruikt in situaties waarbij het wel en niet mogelijk is om de lucht te filteren. Ook voor situatie waar het werk van korte duur is wordt onafhankelijke ademlucht gebruikt. In deze laatste situatie is de meest voorkomende oplossing een gesloten systeem middels ademlucht flessen. Deze ademluchtflessen zijn beschikbaar als ademluchttoestellen of als mobiele flessenwagens. Voor het gebruik van onafhankelijke ademlucht systemen zijn beschermingsmiddelen noodzakelijk.

Adembescherming wordt onafhankelijke adembescherming genoemd wanneer een slang de gebruiker voorziet van schone ademlucht of wanneer ademluchtflessen de lucht aanvoeren. Indien er gebruik gemaakt wordt van compressor om ademlucht bij de gebruiker te krijgen dient de lucht gefilterd te worden. Een back-up systeem treed in werking wanneer de lucht niet meer voldoet aan de EN12021 norm. Dit is uiteraard niet van toepassing wanneer de gebruiker gebruik maakt van een gesloten net zoals een ademluchttoestel. Dan heeft de gebruiker enkel de lucht tot beschikking die in de ademluchtflessen zit. De gebruiker is hierin wel gelimiteerd aan tijd en bewegingsvrijheid, omdat de ademluchtflessen een beperkte capaciteit hebben. Wanneer de gebruiker werkt via ademluchtslangen die zijn aangesloten op een leidingnet is er geen limiet qua tijd, echter is er wel een limiet gezien de bewegingsvrijheid omdat de lengte van de slang de actieradius bepaalt. 

Voordelen

Het voordeel van onafhankelijke adembescherming ten opzichte van filters is dat filters niet vervangen dienen te worden zodat dat er langer aan één stuk gewerkt kan worden. Namelijk: wanneer een gebruiker een NO-P3 filter gebruikt tijdens het werken in ruimten waar stikstofmonoxide of -dioxide huisvest dient elke 20 minuten de filter worden vervangen. Daarnaast dient er rekening gehouden worden met laagkokende waterstoffen, waarbij filters ongeacht ze worden blootgesteld aan giftige stoffen, binnen 8 uur na opening gedisponeerd dienen te worden. (bron: SIR handboek, arbocatalogus-afvalbranche.nl, 2016)

Persoonlijkebescherming

Bij gebruik van zowel afhankelijke- als onafhankelijke ademlucht dienen de gebruikers de juiste adembeschermingsmiddelen te gebruiken. Elk verschillende opdracht geniet zijn eigen beschermingsmiddel. Voor chemische oorlogsvoering is een complete bescherming zoals een overdrukpak noodzakelijk omdat de gebruiker in totaal beschermd is. All Safety Rental verhuurt alle soorten PBM's, indien er specifieke wensen zijn biedt All Safety Supply een breder PBM assortiment (ook koop artikelen).

 

U kunt een offerte aanvragen voor elk product; dus zowel voor LSU's, PBM's als complete projecten. Het verkoop team neemt z.s.m. contact met u op.

Vrijblijvende offerte?

Uw bedrijfsnaam*

Uw voor- en achternaam*

Uw e-mailadres*

Uw telefoonnummer*

Omschrijf de aanvraag*