Vroeger was perslucht een verzamelnaam voor de schone lucht die duikers, brandweerlieden en werklieden in de chemische reiniging gebruiken middels een ademluchtfles en vervuilde lucht die gebruikt wordt om objecten / onderdelen mee schoon te spuiten.

Inmiddels wordt perslucht omschreven als vervuilde lucht die bedoeld is voor de reiniging. Indien u op zoek bent naar perslucht op zoek bent klik dan hier. Wanneer u op zoek bent naar ademlucht, lees dan verder.

Ademlucht is vooraf gefilterde lucht, welke het meeste voorkomt in ademluchtflessen. Ademluchtflessen vallen in de categorie onafhankelijke ademlucht, welke een gesloten circuit betreft. Het wordt gebruikt in ruimtes waar de lucht zo bevuild of schadelijk is, dat het filteren hiervan niet genoeg is om veilige ademlucht te creëren. Ook wordt het vaak gebruikt bij klussen die van korte duur zijn, waardoor het een goedkoper alternatief is dan het filteren van lucht via afhankelijke ademlucht.

All Safety Rental biedt ademluchtflessen in verschillende vormen aan. Zoals gezegd kan een fles in combinatie met een ademluchttoestel gebruikt worden voor korte klussen. Een fles kan namelijk rond de drie kwartier aan ademlucht produceren.